Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

obekväm klokuggla

kände mig plötsligt inte rumsren
sade sanningens ord
om ansvaret alla har
till miljöförstöringen
orättvisorna oljemagnaterna
som vill ha kakan kvar
och de som gråter
över se sina boplatser
försvinner under vatten
för att vi ska ha det bra
alla måste förbruka mindre
för minska oljefaten

Alla vill resa med flyg till sina
nöjesmetropoler
till främmande länder
"de flyger miljövänligt"
klimatmålen som krävs av alla
var blir de av?
tala klarspråk lika brännbart
oavsett om vi tillhör
en förening ett trossamfund
ett politiskt parti ...
alla ska ha större teve ny mobil
och dator allt ska vara snabbare
och lukta nytt
blev så trött







Fri vers av the wildcat VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2023-12-14 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP