Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baklänges

Trygghetssökande månsken.
Lyser upp påtända gator.
Vinglar till i mörkret.
Skrattar högt åt ingenting.
Gråter tyst åt allting.
Räknar matematiska problem.
Baklänges.
Medans livspusslet raseras.
Spräcker myten om att stor är stark.
Liten. Mindre än liten.
Barn.
Gungar ikapp när skymten av solen visar sig.
Hoppar av när den är som högst.
Vem vinner?
Jag försvinner.
Inuti passionsfruktens skal.
Jag gömmer mig.
Flisor av rättvisa.
Blundar och nynnar för mig själv.
I någon annans kropp.
Jag bara lånat den.
Ett tag.
För att prova.
Jag lämnar tillbaka den.
Med stöldlarmet fortfarande på.
Ändå plomberad.
Ser mig i spegeln.
Men möter inte min egna blick.
Hon tittar bort.
Jag tittar bort.
Räddare förr än nu.
Men ändå.
Borstar håret.
För tredje gången idag.
Fixar till sminket.
Gör mig redo.
För vaddå?
Isballerinan redan ramlat.
Prinsessan i speldosan redan dött.
Jag lägger mig ner i sängen.
Förvandlas.
Sakta.
Till minnen av glas.
Äkta prismor.
I alla de färger.
Jag någonsin älskat.
Men nu.
Bara nu.
Trött.
Så trött.
Godnatt.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2023-12-14 23:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP