Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet står stilla

Om blickar vore nog.
Skulle stjärnhimlen öppna sig då?
Ibland ömsar jag verklighet.
När nuet blir för mycket.
Rävens tassavtryck i nyfallen snö.
Jag vet.
Även hon kan se mina tårar.
Även hon kan känna min smärta.
Viskar mer än pratar.
Blåmusslor i blomsterbukett.
Ökenråttorna rusar längs golvlisterna.
Snart ett annat år.
Inte längre kaninens år.
Letar efter borttappad drömfångare.
Kanske fångar jag den i drömmen.
Om inte.
Jag letar bland julpynten.
En salig röra.
När staden äntligen somnat.
Före mig.
Jag lägger mig i mitt näste.
Kryper ihop till ett garnnystan.
Tiden står stilla.
Vintern står stilla.
Livet står stilla.
Men för ett ögonblick.
Jag hör någon viska:
Det går över.
Det blir bra.
Det ordnar sig.
Försök att sova.
Släpp taget.
Imorgon blir en bättre dag.
Jag lovar.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-15 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP