Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

disken

framme vid disken stod hon vacklande
på höga klackar
hennes händer var lyfta som i bön
medan hon talade med personal
på andra sidan disken
damen tittade i datorn och log lugnande
över vad hon såg på skärmen
och svarad ni behöver inte
vara orolig ni var på kontroll i april
och då visade proverna inga förändringar
kvinnan bet sig i läppen och öppnade
den lilla väskan tog upp näsduken
baddade pannan där svettdroppar
trängt fram av oro och ångest
hon vacklande bort till sittgruppen
där satt hon en lång stund och bara andades

det borde alla ta sig tid att göra
och inte jaga livet ur sin nästa
ända till ruinens brant




Prosa av the wildcat VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2023-12-15 13:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP