Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Så vill jag stämma in i julens sånger

I denna stund då hjärtat sjunger.
Tack för livet, tack för kärleken och tack för ljuset som lyser i båd ljus och mörker.
Tack för stund av själaro,
Tack för stund av känslans lek.
Så att jag inte glömmer när livet skiftar.
Tack för barnatro som ännu vilar huld i hjärtat.
Må hoppets låga värma allas våra själar.
Så nu sjunger jag min barndoms julsånger.
När jag var en liten lucia,
när mamma och pappa ännu levde och lyssnade
Jag sjöng:
- "Se jag önskar er lycka och glädje stor
och all helgens ljusa frid
och jag bådar den sol som för världen uppgår
i den singnade juletid."
- "Det är elva nätter före jul
då mörkret som tätast står
Då vandrar Sankta lucia omkring
med en krona av ljus som sitt hår."




Prosa av Feminaz
Läst 45 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-23 11:56



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag älskar alla julsånger, mest stilla natt.
2023-12-30

  Marita Ohlquist VIP
En fin hyllning till livet och att vara människa och medmänniska.
2023-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz