Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglar i fredens träd

 

 

 

Fredens träd var fullt med fåglar
som kvittrande flög  omkring
från gren till gren

en skadeskjuten fågel
från ett land i krig
satte sig ytterst på en gren

behövde hjälp att läka

väntade länge, men förgäves
föll till marken

fredens träd var fullt med fåglar
en del flög kvittrande omkring
som om inget hade hänt

några ångrade att dom inte gjort något
satt tyst och stilla
med huvudet under vingen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-12-25 11:21



Bookmark and Share


  Feminaz
Ett dikt som scannar hjärtat hos den som läser. Manar till eftertanke.
2023-12-30

  BenGust VIP
Om fler och fler sätter sig
i fredens träd kan
samhörighet uppstå.
2023-12-27

  Ninananonia VIP
Berörande fåglar
2023-12-27

  Eva Helene VIP
Så tänkvärt skrivet i ett ämne mer aktuellt än någonsin.
2023-12-27

  Susen VIP
Fin metafor med fåglarna!

Du förmedlar medmänsklighet så fint
2023-12-26

  Kajan VIP
Målande bild som manar till eftertanke .
2023-12-26

  Öknens Ros VIP
Fint förmedlat om utanförskap.
2023-12-26

  Maria Sundelin VIP
Så bra fångat
Kramar
2023-12-26

  Olof Lagerhorn VIP
En text som med medkänsla och
insikt lyfter fram kärnan i
julens budskap.
2023-12-25

    Tidsljus_Timelight
"fredens träd var fullt med fåglar"
Kanske en duva som höll olivkvist i mun.
2023-12-25

  Anya VIP
Starkt allegori om verkligheten. Alla kan vi göra något.....tänker jag.
2023-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP