Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt är inspirerad av några ord som jag läste på ett julkort från Lasse Andersson i Nävekvarn. "Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det...."


Tro på ljuset

Skinande genom all hjälplöshet

vanmakt och tung hopplöshet

strålar från stjärnan en värme

Kärlek ska föra oss närmre

Den lovar oss liv

utan dolda motiv

Den lovar oss frid

även i den svåraste tid

När mörkret ligger tungt

titta mot stjärnan lugnt

Tro på godhet

Tro på frihet

Tro på livet

Allt kommer bli dig givet




Bunden vers (Rim) av Marija M VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-25 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marija M
Marija M VIP