Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vasile Militaru (1886 - 1959) var en nationalistisk rumänsk poet och författare, tidigare politisk fånge under kommunistregimen i Rumänien."Ord med Tâlc" är en dikt av Vasile Militaru. Frasen "Ord med Tâlc" betyder "Ord med betydelse" på svenska.


Ord med Tâlc - av Vasile Militaru: översättning.

 

I livets vida trädgård liknar människan en blomma:
Hösten kommer... frosten faller... och går i glömska.
Men när själen är god, även om kroppen är övergående,
Ett spår finns kvar i världen, som en doft.

Du är inte ensam på jorden, även om du tror att du är mästare;
Allt du gör och allt du säger har ett pris och en betalare.
Var rättvis, ärlig och god, så kommer du att bli älskad av alla;
Var ond, en lögnare och en falsk, och du kommer att bli hatad av alla.

Glöm inte att livet är kort, som en dröm eller som rök;
Man lever inte bara för sig själv, utan också för andra.
Gör gott och du får frid, gör dåligt och du kommer att få problem.
Detta är syftet med världen, detta är naturens lag, detta är Guds vilja.
?




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-12-29 22:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP