Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nyårsönskning


Klockors dova klang i nyårsnatten

När allvarsamma
ord med stämma djup
från en scen någonstans
än en gång skandera

Ska snart ännu
ett gammalt slitet år
passera

När nyårsklockans
dova klang
i nyårsnatten hörs vibrera

Ska nya året ringas in
med högtidlig klang
och ord från äldre tider

Som ett vittnesbörd
om vad som komma skall
När mörkret betvingats har

och vi åter snart i samlad tropp
vad det lider
ska gå mot ljusare tider





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-31 11:29



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En fin text som belyser en önskan om ljusets återkomst.
2024-01-01

  Larz Gustafsson VIP
En kristen som mött Jesus till frälsning går alltid mot ljusare tider.
2023-12-31

  Öknens Ros VIP
Diktad med varsam hand och vördnad.
2023-12-31

    Lars Gullberg
En igenkännande dikt. Gillar den allvarsamma tonen.

Gott nytt år.
2023-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP