Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del två


Avskedsbrevet del 2

Jag är en överlevare, En vinnare.
-Jätte bra simmare
Att födas och se rött - Gjorde mig trött
Jag behövde dämpa - Var för trött för att kämpa
Skulle visa att jag dög - medans jag var hög


Jag log, Du slog
Med ord och hot
Jag ändå stod Emot
Jag ville Bli sedd - inte försedd
Få råd - inte behöva be om nåd
Skulle känna mig förstådd - istället för förstådd
Dem kunde ju inte höra utan öra
Det är nu en ära att visa att jag kan lära

————
t
Tidigare dämpade mitt kämpande
De sa att det var drama, ingen såg att det var trauma
Ingen våga fråga - varför det kom en låga
Alla blev rädda när de såg att de plåga

Men vem var det som såg . - vart jag låg
i min kropp fann jag hopp, - tills livet blev ett lopp
Men där tog det stopp
Självhat gjorde mig lat - Jag gav mig Brist på mat
droger kom i vågor
Knark var inte stark, mer som att ligga i en chark

Ibland kan man inte hjälpa
att andra försöker stjälpa
Jag är inte perfekt, sa mitt intellekt
Behöver ej passa in , jag vill bara vara din
jag bröt när du ströp samtidigt som hon kröp

En annan Han lånade ut lycka
Utan att hjälpa med krycka
Jag insåg att det inte var lycka - det var hyckla
Jag kände mig som en kratta - När hon skratta - För Han slog , och Jag dog
Kändes som våg - När Jag såg - o kom ihåg
Han gick inte muta - för att få han att sluta
Men jag var inte stumm - när Han va dumm
Att möta min rädsla - Gjorde att jag kräsna
Orden han sa, de omvandla ja
Det var då jag förstog - När Han log - och han slog
vi drog, mot en skog
Barn behöver trygghet - så jag tog dem från stygghet.
Hur ska detta låta - Att förlåta blev en gåta




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Elin KarlAlta
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-01 07:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin KarlAlta
Elin KarlAlta