Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstig användning av ord


FRUNTIMMER

Ett nedvärderande ord som används flitigt. i själva verjket är det en felöversättning från tyskan. Frauenzimmer betyder kvinnorum. En MeDELÅLDERS MAN uttryckte de så här: Tack vare käringjäveln blev det en karl utav mig. Hon är ett rejält fruntimmer.




Prosa av Ingegerd svedin VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-05 11:30



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tack för ett ords förtydligande!
Även "ont krut förgås inte
så lätt" skall vara en fel
-översättning på "ogräs
försvinner ej så lätt"
Unkraut vergeht nicht
so leicht!
;)

2024-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP