Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lodjuret/seglare har skrivit en kommentar på din text Skörd under Snötäcke (växelvis vagn 39). Av TrollTörnTrappan. (Sex ord har blitt lagda te, för o passe formate).


Kommentar på en text (2759) bara ord





Tyckte mig höra de sade på teve att en själv
int skulle slösa på vattnet genom att spola
och bada 'för ofta'.

En bekant i Dalsland tog fasta på detta där
och har rapporterats bada sent i november,
strax före jul, veckan

innan eller så och snart är det nog dags igen
tror jag. Men han sägs kompensera det med
vild jakt på vilt i

skogen istället. Med pil och båge, vilt och
kvinns mest överallt han dem såge. Vild i
blick, byte han fick.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-03-14 22:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar det överlag, vad det nu är värt.
Sen är jag inte ett dialektalt geni, men det blir fråntagande från texten att använda både mer "gammeldagsa" "sade" i direkt kombination med "teve" och senare i texten ett väldigt centralicerat språk. Men jag har lurkat runt länge, och du äger i allmänhet.
2024-03-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP