Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hundkojan

Av is du svävade.
Av glas dina vingar bar dig.
Men när ballerinan drog sina sista andetag.
Du sjönk som en sten.
Nära klippblocken.
Intill vinterns tunga ögonlock.
Du var spader ess.
I en lek.
Ingen av oss förstod.
Behaglig nästan lika.
Vårat nät av rosa sockervadd.
Ekar i okända mönster.
Rofylld.
Nätter av svepande champagne.
Ibland vinner världen.
Ibland kosmos förlorar.
Hand i hand med nattens vinröda ångest.
Men ännu jag undrar.
Vart resan tog vägen.
Bortom rondellen.
Den med fastfrusen hortensia.
Ödet blickar bort.
Jag försvinner.
In i min hundkoja.
Som är täckt med iskristaller.
Jag är van.
Att frysa.
Inom mig.
Ingen hör.
När mina monarkfjärilar skiftar väsen.
Kommer kanske morgonen trösta.
Men inte som spader ess.
Aldrig.
Aldrig någonsin.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2024-01-14 23:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP