Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det går extra bra att få svara, en smula då det ej går som en vill, som att bita sig i tummen bara, eller så ej spår av någons grill. (En grill kallas galler i bil. Exempel på det i den franska filmen 'Trafic' av Jaques Tati) Spontanskrft.


Jag blir så glad då solen skiner





Jag blir så glad då solen skiner
det spritter innerligt i själen
över att se rutiga dukar, gardiner
då varliga händer har ihjäl en

höna eller kanin uppå backen
vardagen om sommaren på land
bara som i lugnet vrider om nacken
varligt smek av någons hand.

Jag blir så glad att höra jägarns bössa,
den skjuter glatt ett vådaskott,
tar i ivern fel på bytesdjur o mössa,
gjort som nyss egna små luftslott.




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-17 11:14



Bookmark and Share


  karenina VIP
Solen och din bild får mig att längta efter våren
2024-01-19

  ULJO
Visst blir man glad av solen
2024-01-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP