Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sådan är natten


Svävar över täckets bolster
lyfter huvudskålen
Allt medan dagens skrän
och gnissel sakta tonar ut

Frasar
Sveper över golvets tiljor
Låter tyngda kroppar
levitera
Svalkar krispigt sval
kring hela din tyngd
Lyfter den sedan
med säkra starka händer
allt högre och högre opp

En annan tid är nattens
Dov och mycket mörk
men också
mjuk och sammetslen
Då den tar
fram sitt instrument
och låter spela
tonerna du aldrig hört förut

Bockar sedan hövligt
och ber om
att få dra sig tillbaka
Dunstar
redan innan du riktigt
vaknat
Så du aldrig själv
ska hinna se
när den nyvaket
med kisande ögon
Åter med fart

Rakt in i det strålande
skarpa ljuset ska försvinna
Kan tyckas alltför snart














Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-25 10:59



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Natten speglas i denna fantastiska dikt som pendlar mellan hopp och förtvivlan
När dagens skrän tar slut och sömnen infaller pendlar drömmarna mellan upprymdhet i lyftet med starka händer och önskan att lämna men till sist syns ett strålande skarpt ljus i tunneln men ändå finns en oro att allt skall förloras, det gick för fort.
Dikten uttrycker en oro om vad som skall hända i framtiden.



2024-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP