Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En berättelse om två bröder om brottning, lek och livet


Brottningsmattan hägrar


Brottningen är på lek
Killarna njuter i fulla drag
Det är mindre brottning och mer lek
Mor ropar, hemma väntar saft och bullar

Åren går, brottningen och leken tonar bort
Studieåren svischar genom
De är långa avstånden påverkar
Hemma väntar mor med saft och bullar

Vid julen träffas bröderna
Brottningsmattan hägrar i källaren
Mer brottning än lek
Det är långa avstånden känns

På var sitt håll brottas de med sina liv
Kontakten blir längre med åren
Bröderna finns i kontaktboken nu
Samtalen har tunnats ut

Samtalet från mor är sorg
‘Far somnade in inatt’
Från olika orter möts bröderna hemma

Sorgen och förlusten för dom samma
Relationen blev levande och behovet
av att mötas blev tydligt
Familjebanden visar sig vara viktiga

Brottningsmattan hägrar i källaren
Mer lek än brottning




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-03 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP