Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ruda


du kom på morgonen
med färjan
hem till mig
jag håller min hand i din stråle
badkaret är fullt
ugglorna står
med varmt vatten
upp till halsen
i ytvattnet det som är tillgängligt
badar båda sparvar
frenetiskt
nytt varmt fylls på efter hand
på kvällen blir det sushi
halva natten igenom
fortsätter badandet
under lågmält hoande
efter en sen kraftig frallfrukost
fylls badkaret ånyo
i slutet är vattnet bara ljummet
du hinner precis med färjan
så vi knappt ens har tid att svepa
händerna över kinderna
vinka
kommande helg
är det jag som far
hos dig trängs ugglorna i en dusch
vattnet upp till buken
det blir trångt för sparvarna
falafeln är god
mustig och mastig
det hoas natten igenom
sen brödbrunch
som efterrätt får jag färja
till bredden fylld
med ogråtna salta tårar
de färjfria helgerna
ses ugglornas skuggor i det grå
både dag och nattfjärilar ligger i koma
i undangömda otvagade sparvmagar
de helgerna
fick vi så småningom gå kurs
för att åter kunna börja le
mot mosade minnen
mot den där i spegeln
mot någon
allt detta är glömt
sedan länge
dyker upp blott ibland
när ett hoande hörs om natten
en virvel roterar
i en mörk tjärns yta
en uppskrämd ruda
tar sig hastigt till djupare vatten
med endast ett kraftigt fenslag




Fri vers (Fri form) av christian hüls VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2024-02-04 13:49



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En ytterst läsvärd text. Grattis till en välförtjänt stjärna.
2024-03-03

    ej medlem längre
Väl genomförd dubbelexponering av ett sorgearbete läser jag. Något av det bättre som skrivits här de senaste åren.
2024-02-08
  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP