Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I som här inträden må idka tystnad


Bibliotek är ordens multiversum

Bibliotek är ordens multiversum.

Deras hyllor
är fyllda av  böckers
knappt hörbara bokstavsmummel.

Magasinet är deras undermedvetna,
dit bara bibliotekarierna får gå,
hemliga katakomber av inadekvat information.

Förr var de en lugn fristad
men nu ibland en värmestuga
för vilsna själar i livets maskerad.

Och böckerna står där i sin bokstavsmoln
som kan likna små fina dammkorn,
men vi vet att det är bokstävernas nebulosor.

Det som finns på boksidorna utgör portaler
till andras inre världar
av minnen och fantasier.

Bibliotek är ordens multiversum.
Du inträder där på egen risk.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Algotezza VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-09 08:50



Bookmark and Share


  Foohexa
vad tycker du om snöbollskrig då, lilla larz.
2024-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag älskar bokbål men hatar nazismen.
De första kristna eldade upp ockult, satanisk litteratur. Det kan man läsa om i Apostlagärningarna i Nya Testamentet.
Det var en markering mot Satan och hans anhang men också ett avslut. Här började ett nytt liv.
2024-02-13

  lodjuret/seglare VIP
Eftersom 'Mein herr' sålde så dåligt i tyskland, tände de bokbål för att elda massorna. Då fanns det bara en bok att köpa, hans eget verk... smart. Ungefär som i jyssland, Det som sägs vara sanningen tystas ned och det som sägs vara rykten släpps fritt, efter att ha malts om i propagandakvarnen. Undrar om det finns bibliotek i det där stora landet i ost? Kanske kan de innehålla 'Kokbok för kannibaler'? Jag har inte läst någon bok med den titeln, men har den i bokhyllan.
2024-02-10

    Tidsljus_Timelight
Sabine Hossenfelder.
2024-02-09

    Tidsljus_Timelight
Aldrig bra med bokbål aldrig bra.
2024-02-09

  Larz Gustafsson VIP
Långtifrån alla böcker i magasinet är inadekvata.
En del är bara politiskt obekväma.
Det är i alla fall det intryck jag fått.
2024-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP