Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det lilla tomma huset

På den lilla tomten,
Står ett litet tomt hus.

Det syns ej från stigen,
Eller bortom horisonten.

Bort från vägens gatu ljus,
Bort från stadens liv och sus.

Det knakar i knuten,
Igenom vinden går en vind.

Brasan har brunnit ut,
Sedan länge.

Det kommer inte någon post dit,
Ingen som knackar på.

Vägen har växt igen,
Men grinden står fortfarande på glänt.

Det lilla tomma huset,
Som bara ensamhet har känt.




Fri vers (Fri form) av SellwiN VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-11 17:30



Bookmark and Share


    Jim Friberg VIP
Du får mig att tänka på ett hemsökt hus. Ett perfekt ställe att gömma sig bakom en igenvuxen uppfart - och låta världen förgöra sig själv. Låta de döda sörja för de döda.
2024-02-12

    Sefarge VIP
Men man hoppas ju ändå
att vid husets begynnelse
där fanns lycka o kärlek?
Och att några åter ska
kunna få känna det
igen?
;)
2024-02-11

    ej medlem längre
Det lilla huset hade jag velat veta mera om..
2024-02-11
  > Nästa text
< Föregående

SellwiN
SellwiN VIP