Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det korta långa loppet

"Du hinner! Halva priset på hårvård och parfymer!"
Moroten dinglar och glänser, dessa plaster och polymer
Prisade trogna följeslagare av shoppingens kutymer
Det är galenskap i kostymer.

Bara ta den i volymer!

Det är loppet, det är loppet, det korta långa loppet
Det är hoppet och pirret, bara sluta tänka och "shop it"
Det är loppet och ruset, det är doppet i dopamin
Den är min, den är min!

Bara ta den och spring!

Det är loppet, det är loppet, det korta långa loppet
Det är blodet i Bangladesh och kollapsen i Savar
Det är loppet om förstörelsen av naturen som är kvar
Och blodet är inte mitt
Det är ditt och ditt och ditt.

Bara ta det, det är fritt!










Fri vers (Spoken word/Slam) av Koppartråd
Läst 61 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-12 14:00



Bookmark and Share


  Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Jublande bra text som biter, hugger och berättar sanningar för oss förstummade
läsare…

Nu ska jag läsa fler av Dina mästerverk!
2024-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd