Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NÄR JUDAR KRITISERAR JUDAR

I Israel spelar det ingen roll vem du är
om du kritiserar militärjuntan och det
illegala rättsväsendet vilket historie-
läraren Meir Baruchin 1961-
fick känna konsekvensen av genom att
bli politiskt avrättad och anklagas för
både antisemitism och att vara Hamas-
anhängare genom sin kontroversiella
kritik av det pågående kriget i Gaza,
och att i egenskap av lärare undervisa
Israeliska studenter en sann version
av sina grannar palestinierna som är
allt annat än vad israels myndighet
hjärntvättat sin befolkning med,
där det finns två verkligheter och två
statsskickt som palestinierna står för
demokrati och Israel för Diktatur
vilket Baruchin menar är den viktig-
aste lektion han någonsin förmedlat
inom samhällsvetenskapen,
men som för en Israelisk jude resul-
terar i att anklagas för landsförräderi
där Baruchin nu delar sitt öde med
tusentals fängslade journalister,rek-
torer,läkare,poliser,lärare,poeter,mfl,
där ett enda oppositionellt inlägg på
sociala medier medför isoleringscell
husransakan och korsförhör samt
avsked från sin arbetsgivare,
som nu Baruchin väntar på en dom
i mars kan han inte hoppas på någon
demokratisk rättvisa då den är obe-
fintlig i Israels Kafka stat.

-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-02-13 02:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP