Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag har hört talas om sympatistrejk, ibland går det dock in absurdum. Någon har att välja mellan att göra själv eller att avstå, från att göra själv. Då bästa väninnan var utan hund, då vägrade jag ha hund. När hennes man gjorde slut, då vägrade även ja


Något litet om sympatistrejk




Då mor ringer och klagar
på att det inte går att få
in kanalerna på teven,
då ser int heller jag på teve.

Att det inte finns mycket att se,
på teven,
spelar liten roll,
jag vill sympatisera.

Då en vän inte orkar läsa en bok,
för att den har ångest.
Då läser inte heller jag en bok,
för att visa min vänskap.

När ett syskon inte har
drivmedel till sin bil,
då använder inte heller jag min bil.
Jag låter den stå kvar i bokhyllans garage.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-02-14 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP