Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En hjälpande hand för en väldigt slö humla.


A helping hand for a very lethargic bumblebee.

 Facebook

We saw a bumblebee upon the ground
Its fuzzy body barely moved at all
We wondered if it ever would rebound
Or if its final fate was to appall

We quickly fetched a spoon of sugar water
And gently placed it near the bee's small head
We hoped this act of kindness would restore her
And give her strength to leave her earthen bed

We watched in awe as she began to drink
The sweet and simple syrup that we made
She seemed to perk up as we saw her wink
And thank us with a buzz that softly bade

She flew away with vigor and with grace
And left behind a smile on our face.

En hjälpande hand för en väldigt slö humla. Vi såg en humla på marken Dess luddiga kropp rörde sig knappt alls Vi undrade om det någonsin skulle återhämta sig Eller om dess slutliga öde var förfärligt Vi hämtade snabbt en sked sockervatten Och placerade den försiktigt nära biets lilla huvud Vi hoppades att denna vänlighet skulle återupprätta henne Och ge henne kraft att lämna sin jordbädd Vi såg i vördnad när hon började dricka Den söta och enkla sirapen som vi gjorde Hon verkade piggna till när vi såg henne blinka Och tacka oss med ett surr som mjukt bad Hon flög iväg med kraft och med nåd Och lämnade efter oss ett leende på läpparna




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2024-02-18 09:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP