Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattbok

Ett tag försökte jag skriva dagbok, men lyckades aldrig.
Det blev nattbok.
Dagarnas ljusa svammel fäste inte, de lågaffektiva nätternas stiltje fäste.
Och vem kan skriva under färden?
Först i vilans vaggande sköte, uppehållstillståndet, ges chans för, mer eller mindre, sant nedtecknande.
Där låg man, helt horisontell, och plitade ned minnet av den vertikala dagen,
men alltid till nattens bleka mörker som fond.
Natten ser dagen från sin sida, natten ger dagen ord.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-19 05:38



Bookmark and Share


  Respons VIP
En lovsång till nattens möjligheter till reflektion och skrivande. Jag kan bara hålla med dig. Stagnelius också. Hör hans ord. ”Natten är dagens mor” när jag läser din slutstrof.
2024-02-20

  smultronbergen VIP
Den här tycker jag mycket om och
särskilt motsatserna i vertikal och
horisontell. 90 graders skillnad iaf
2024-02-19

  Marita Ohlquist VIP
Det är lättare att samla tankarna när det är mörkt och tyst än i dagens ljus och brus.
2024-02-19

  KYREUS of Sweden
Natten ljuger mindre än dagen.
2024-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP