Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En inre resa om att inte ge upp


Livsviljans mod bryter bitterhetens bojor



Genom otänkta händelser,
förluster och egna beslut hamnar jag med
hissen ner i källaren


I denna dunkla, fuktiga och instängda
källare saknas det ljus och den
syrefattiga luften kväver långsamt livet


Här i det mörka rummet sker skiftet
från livsglädje till bitterhet,
som skapar en miljö av slaveri


Bitterheten får näring av negativa tankar och ord,
och kryddas med ”det är de andras fel”


Den självklara insikten är nu som
bortblåst och självömkan tar över med
stort självförtroende


Den lilla kärnan av livsvilja gör sig påmind,
en svagt ljusstråle och tunn luft kommer från trappen
- ”en annan värld”


Modet att ta några steg mobiliseras
sakta för att följa stegen upp ur mörkret


Väl uppe står jag stilla en stund,
vill nog bara vara




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2024-02-19 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP