Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina möten med den svenska läkarkåren

De möter mig
med ryggen först
jag släntrar efter
som en trasa i korridoren

Jag stör
tar mig friheter
tar upp tid
betalar trehundra
för en frist på sju minuter

Det smakar sand i munnen 
att prata om smärtan
allt skall sammanfattas
till det rätta receptet
den rätta medicinen

Det är genant
att presentera
så triviala åkommor
på så många genanta ställen

De har en längtan
bort från vårdcentralen
hem till storstaden New York
eller konferensen på Hawaii

Det lyser blixtar
det sprakar stjärnor
i deras hjärnor;
det nya patentet
den nya vaccinen
stamcellerna
hjärtkirurgin
nobelpriset i medicin




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2024-02-20 01:11



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag trodde Sverige var bättre än vi...
de inledande fyra raderna tvingar till fortsatt läsning trots eller kanske på grund av sin ruskighet
2024-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
Bra beskrivning på hur stress och dålig kompetens och tänkande på vinst och ära fått ersätta ambitionen "medicinskt erfaren, läkande medmänniska", inte bara någon att möta en gång, utan någon som följer upp sina patienter, någon som kan lugna, diagnosticera och ta sig tid att fråga om livsstil och förklara symptom och förslag till behandling - en läkare !
2024-02-21

    Lena Söderkvist VIP
Kom dit som kvinna då, och få höra när de inte hittar felet att det bara är nerverna som spökar...
2024-02-20

  Anya VIP
Åhh vilken stor igenkänning i din text. Man känner sig besvärlig och löjlig när man kommer på en hälsocentral. Du fångar det så träffande.
2024-02-20

  Mats Edin VIP
Gillar, härliga beskrivningar av märkliga möten
2024-02-20

  Gunwale VIP
Ja, en åkomma per besök får väl räcka! Hur ska de annars kunna veta vad du vill?
2024-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP