Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


Ur en poets olika liv

En poet kan kanske till synes leva två helt olika liv
ett officiellt där på dennes utsida
och ett annat betydligt mer intimt
och kanske mer svårtolkat... i dennes innersta inre

så om du nu noga tittar in i dennes sökande ögon
kan du nog se en tankarnas glittrande avgrund
och om du skulle titta tillräckligt länge
kan även du och tolkningen av dig sjunka in där
för att sedan komma ut och avbildas genom ord

men de allra flesta de ser faktiskt aldrig detta
och känner inte heller samma lust till orden
men ta dig ändå gärna tid att läsa dem
om du nu trots allt skulle vilja förstå
eller kanske till och med tolka poetens egna ord

ja för poeten lever där i sina två olika världar
den på utsidan och en helt annan inre värld
en värld som inte alla kan se eller kanske inte ens förstå
men den finns alltid där… fast i en helt annan dimension

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-20 12:51



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
det är bara bella
och hennes släkt
och vänner
som har uppskattat mig
för min personlighet
och min konst <3

de flesta säger ingenting
när jag visar en photoshop
eller läser en dikt...

vanliga människor...
jag spyr på de
och deras weed och öl...

de andra kom och gick bara
jag var en "stepping stone" för de...
gillade mig ett tag
sen tog en liknande medelmåtta...

jag har lärt mig
att människor vill inte ha sanning
och vishet
de vill ha underhållning
så jag tänker mycket
och gör ett skämt
eller nåt roligt av det
funkar på nästan alla

men ingen bryr sig ändå
om mig och mitt...
2024-02-20

  Kungskobran VIP
Det finns så mycket olika sorters poesi
begriplig obegriplig och allt däremellan
Den obegripliga uppskattas av litteraturkritiker de begripliga av allmänheten. För att förstå eller ha glädje av den obegripliga krävs mycket träning och fantasi.
2024-02-20
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP