Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svärje

 

I lagomlandet Vardagsklandret
vet folket vad som gäller
lyder de som styr och ställer
tuktar de som står och dräller

I lyckoriket Mittenfiket
bor den gudalike knätofspudeln
slickar händerna på den som styr den
skäller när det smäller i dörren på kvällen

I välfärdslandet Demokrati
finns en märklig monarki
ingen är tvungen att lyda kungen
men staten håller hårt i pungen

I trädgårdslandet trygghetslandet
ligger blomsterängen bomullssängen
pälsängern i värmesängen blundar tryggt
tryckt bakom hussemattes ändalykt

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-21 06:21



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
Den måste varit rolig att skriva! Hursom kul att läsa! Härligt osande! ("men" skulle kunna vara "och" enna)
2024-02-26

    Lena Söderkvist VIP
Svensson är så trygg så. Bra där.
2024-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här, bra tänkt och formulerat.
2024-02-21

  Mats Edin VIP
Begåvade verser, skönt flyt med tydliga adresser
2024-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP