Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Katten springer fram till henne när hon är på väg ut till köket, stryker sig runt hennes ben, lämnar hår på mjukisbyxorna, jamar. "Är du hungrig?", frågar hon, böjer sig ner och klappar djuret från huvudet till svansen. Katten grymtar och hon går till kyl


Rensa filtret efter användning

Mitt lås sitter rätt
I rätt dag? ja
På rätt tid? ja
Jag jämför med mobilen
Det stämmer
Det stämmer
Men kläderna i maskinerna är inte mina
De som snurrar och vattnas och sköljs
För mina ligger kvar i sina Biltemakassar
Som jag håller med var sin hand
Och kartongen jag nyss köpt är oöppnad
Parfymerat och ännu instängt
Jag har ju planerat för det här
Lagt alla paltor i påsar
Sagt på jobbet att ikväll
Ikväll ska allt bli rent
Min tröja
Mina byxor
Och vantar
Jag tittar på trummorna som snurrar
Med kassarna i var sin hand
Ser hur hastigheten accelererar
Och kläder som inte är mina tapetseras vid dess väggar
Och jag tittar på låset igen
Det sitter rätt i alla fall




Fri vers av Sape VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-23 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sape
Sape VIP