Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggbilder I

Bakom fördragen gardin,
ensam och kall,
har jag lyssnat till ljuden
från köket.
Hört otäcka stämmor viska:
matrester bubbla,
bananflugor surra,
porslinet gnissla och slå.
Och nu hennes röst,
Härsken och hes:
”Kom mitt socker!”

Med flottiga feta valkar
av kastruller, skålar och glas,
naken under fläkten
med en cigarett,
ligger hon, min mor.
Hostar hon, eller skrattar?
”Ge dig av”, piper jag
och kryper upp i hennes famn.
"Ge dig av!"
Hon skrattar, helt klart -
ett rysligt porslinsskratt.




Fri vers av Under Radarn VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-02-24 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Under Radarn VIP