Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om uthållighet i tider av tristess och leda


Utmattningen och Andningshål



Ser levande aktiva människor genom fönstret
Inte avundsjukt utan med förundran

Den egna bubblans fönster är täckt,
ett anonymt tillhåll,
inblick förbjudet

Utmattningen är ett signum:
ett slags tillstånd,
en slags kombo av hjärndimma,
hjärntrötthet och ålder

Hitta andningshål är svårt,
men djupandning hjälper en stund,
"andas in genom näsan i sju sekunder,
håll andan i sju sekunder,
andas ut långsamt tio sekunder"

Försöker balansera,
utan att explodera!
Vill ju bara leva
- men vet inte hur…




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-25 14:57



Bookmark and Share


  Stisse
Du har skrivit en stark text som berör. Tror många känner igen sig. Om vi bara vågade öppna upp och fråga hur medmänniskan mår skulle vi få ett mjukare samhälle. Rädslan förlamar.
2024-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP