Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett mer religiöst budskap vill påstå att den som självsmeker sig, den öronen trillar av på'. Vilket skulle betyda att alla i en viss ålder och uppåt gick omkring utan öron. Vilket nog kräver en viss våldsamhet från annan att åstadkomma.


Uttryck och bilder i svang




En dag när Göte var ute på stadens gator,
kom han fram till en butik som sålde vykort,
affischer, böcker, tidskrifter och litet av varje
att få ut något spännande av.

Han bläddrade i en bok med bilder och ord,
berättelser rent historiskt om vad litet olika
konstnärer fått för sig att experimentera med.
Boken var i ett format som tillät

hela bilder av olika mått. Om Göte bläddrade
från ena hållet, framifrån och bakåt, kunde
han se en bild, om han istället bläddrade
bakifrån till första sidan,

såg han en annan bild, på samma plats som den
första. Den där påminde om, en mer avancerad
föreställning, än den kända bilden om den unga
kvinnan och den gamla gumman.

När han såg på bilden efter att ha bläddrat fram
till den från första sidan till någonstans i mitten,
då såg han en äldre vy av en stad från 1776.
Medan om han bläddrade fram

till samma sida, fast börjat med sista sidan, då såg
istället han ett stort segelfartyg. Det var en sådan
där optisk villa, ett fenomen som hade att göra
med hur hans blickande föll

honom själv in. Ett ordstäv handlar om att ju mer
han onanerade, ju mera föll fjällen från hans ögon.
Ett annat fenomen med 'utskuren text', fås i en vinkel
att se ut som texten

'No sex causes bad eyes'. Stundom gick det att se
olika fenomen, blott den egna blicken var 'olik' en
första anblick. Vad slags äventyr Göte mera upplevde
i sitt liv, ja se det är ju en helt annan historia.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-27 12:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP