Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det moderna slaveriet

 

 

arbeta och gno på

till du är sjuttiotvå

fast gärna längre än så

glada blir de styrande då

 

det finns för många gamla

låt oss alla krafter samla

till statskassan vi skramla

vi i mörkret ses famla

 

arbete gör människan gott

det är dennes arma lott

att i näven ta en spott

att samla till en pott

 

gamla en börda är

bara till besvär

samhället svär

titta på dom där!

 

de styrande gamla själv är

är dom också till besvär?

bara på sig själva de bryr

de har så mycket bestyr

 

fixa bonusar så feta

svenskar skulle bara veta

hur de smusslar och myglar

där är det minssan lösa tyglar

 

låt folket slita och gno

på dem allt bero

om finanserna sig fixar

medan politiker trixar

 

vi går mot slaveriets land

på denna förbannelsens strand

inga skepp vid horisontens rand

utom räddning hand i hand




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-29 09:29



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
Jag är belyst av Herrens ljus. Miljoner lumen. Är du det LG?
2024-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Ja, du, Kmpendahl - det borde ju du veta.
2024-02-29

    Kämpendahl VIP
Ett liv utanför Jesu ljus är det ultimata slaveriet.
2024-02-29

  Larz Gustafsson VIP
Man kan begära en SÄNKNING av pensionsåldern.

2024-02-29

  rostspik VIP
De som tillhör den ombonade medelklassen har det bra ja.
Men alla ingår inte där direkt.
Prekariatet, papperslösa svartjobbare, de som går till socialen, hemlösa, utförsäkrade mfl.
Sverige har en underklass idag och klyftorna ökar ju bara.
2024-02-29

  Kungskobran VIP
Lik förbaskat har vi det jäkligt bra, alla har tak över huvudet och kan äta sig mätta vad mera kan man begära
2024-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP