Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Som tur är så är jag aldrig oförsiktig, tanklös eller tar saker för givna. Men jag föredrar förstås att saker och ting är som jag vill ha dem, alldeles oavsett var jag vistas, hur eller när. Som du ser av bilden, är den tagen på besök i Karlstad 2011.


Du har bara inte tänkt på saken? (3)

.





När jag kommer hem till dig,
gäller dina regler,
eftersom jag är gäst i ditt hus,
men det är du som bor där.

Har jag uppfattat saken rätt?
Du vill bestämma vilket slags te jag skall dricka,
hur det görs och hur det serveras?
Du vill få bestämma att om jag skall äta

det ena eller andra, exempelvis spaghetti,
det skall göras och ätas på ditt sätt,
om det skall vara alls,
enligt ditt sätt att se på saker?



När du kommer hem till mig,
då tar du gärna med dig
dina vanor och regler dit?

Du vill ha saker på just ditt sätt
och ingen skall tala om för dig
hur du skall dricka ditt kaffe.

Hur det skall lagas till
och vilken sort det skall vara?
Du vill bestämma själv

vad du skall stoppa munnen full av
samt var du skall sitta,
oavsett i vilket rum eller ute i trädgården?



Du har egna åsikter
om hur världen borde skötas
och hur andra bör göra i sina länder,
därför att deras sätt

lämnar en del övrigt att önska.
Ditt sätt är bra och faktiskt bättre?
Du skulle aldrig drömma om
att sätta din fot igen om du varit där.

Och du vill verkligen inte resa någonstans
där du aldrig varit förut.
Eftersom vad du känner för
och hur du agerar, gått så bra förut?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-03-01 12:41



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Nere till höger i bild hade det kunnat heta om 'han'* bara varit svensk. Benämner man en annan människa än en 'vit' svensk, så kan den människan få för sig att ha blivit kränkt, av någon säkert ins kränkt. Det vet en ju att även om en 'äkta' svensk, skulle känna sig som en smula åsidosatt, det bara är att bita ihop och låta känslan skaka av sig så som en våt hund skakar av sig vatten. Även en älg har sett skaka på sig på det viset (och nej det var inte i det rasande spännande programmet 'Älgvandringen', som en annars lätt skulle kunna fås att tro).
* Jag bara utgår här ifrån, att personen på bild är en han, en människa i levandes livet. Här ifrån är det dock litet svårt att se. Personen ifråga kan ju vara en del av en bild, där fotografen vill fånga just det där litet vilsna uttrycket 'Vad gör jag här?'
2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP