Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Negativismen i Tankevärlden



De är okända,
osynliga och svåra att besegra

Ett slags eget väsen,
som gömda under en sten,
i mörker trivs de

De stora eller små,
irriterande och envisa,
i det nära perspektivet är de ett lurigt fenomen

I livets huvudstråk bärs
tro, hopp och kärlek,
obändigt,
som ett drivet av livskraft,
en längtan till ljus och luft,
som en ny vår

Så dessa väsen måste avslöjat genom
att bryta deras trollformel; negativismen!

Och där ser vi:
skuggor av vår egen rädsla var väsendet!




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-03-01 16:01



Bookmark and Share


  florissants VIP
Fortsätt den goda kampen.
2024-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP