Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ambitionen är irrbloss, stoltheten ett hinder, Rösten är klar


Himlastegen



Långsamt reser jag stegen upp,
allt för att komma åt det
efterlängtade och outtalade paradiset,
de gröna ängar där jag finner ro


Två steg upp, och tanken svindlar
vid möjligheten att nå himlens kant,
ambitionen är saliggörande,
och sporrar mina stolta ideal


Jag är fortfarande på backen,
tvingas att ompröva målet
Drömmen blir
en utopi,
en flykt från verkligheten,
en illusion


”Var stilla, människobarn, så finner du ro.”




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-04 10:12



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text.
En extra applåd för den sista raden.
2024-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP