Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar och allt som är


Två silhuetter.
Avstannande gång.
Några djupa andetag.
Sjunka ner på trädgårdsstolar.
Höra bruset avlägsna sig.
Sporadisk konversation.

- Varför så tyst ?
- Jag njuter av allt som är.
Vindens bläddrande av löv. Ljuset
som en varm hinna. Fåglarnas
återkomst till sitt. Nektarriddarnas
färd över blad och kronor.
- Ja tänk. Men härligheten så kortvarig.
- Nej, inte så. Vi står aldrig närmare
livet. Allt före och efter får passera.




Prosa av BenGust VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-05 16:08



Bookmark and Share


  Susen VIP
Vara här och nu. Fint språkbruk
2024-03-12

  Elinor Sörensson VIP
Fin beskrivning av det man
nu längtar till. Och en påminnelse
om att passa på att njuta av
den stund som är. Inte skynda.
2024-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra påminnelse om att ta vara på och njuta av tiden som är.
2024-03-06
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP