Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En nyfiken pojke möter en sorgsen man på påskfirandet i storstaden


Pojken möter slagne mannens blick I

Killen går med mor och far från
bergsbyn ner till storstaden

Väl framme är det högtidstider,
och som bergsfolket pratat mycket om: påsken

Killen är nyfiken med barnens ögon,
och vet han inte vad han ska fästa blicken på

Allt han känner av i den lilla kroppen,
är förväntan, glädjen och lusten att fira påsken

Mycket folk, trångt och varmt,
dofter som inte finns hemma i byn

Mitt i sorlet går en man med en grovhuggen timmer på axlarna

Folket tystnar,
föräldrarna går närmare och pojken med barnens ögon möter den blodiga,
slagne, härjade och sorgsna mannen

När mannen kommer närmare pojken,
viker kraften för honom och
sätter sig ner på knä i ögonhöjd med pojken

Ögonkontakten för killen är omvälvande
IgenKännande
HeligaMöten
EvigBrännmärkt




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 22 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-08 11:11



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En berörande text om påsken som får mig att tänka på bibeln.
2024-03-08

  Eva Langrath VIP
Fint berättat.
2024-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP