Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En nyfiken pojke möter en sorgsen man på påskfirandet i storstaden


Pojken möter slagne mannens blick II

Den nu trötta, hungriga och skadade mannen,
ställer sig långsamt upp.
Med stapplande,
svaga och såriga ben återtar han vandringen.

Medan en del av folket är arga
och skriker glåpord till den sargade mannen på sin vandring,
känner andra en förtvivlan och sorg som tynger dem ner.

Hela atmosfären förändras,
från festlig till olustig,
och pojken känner sig nu lätt illamående.

Han söker mammas hand,
hon böjer sig ner och kramar honom länge.
”Vem är han?” viskar pojken.
”Vet inte,” är mammans svar.

Orden tar slut och behövs inte,
båda två inblandade i något stort,
något nytt och omvälvande utan ett veta,
utan att kunna,
utan bara vara med,
vill vara med!




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2024-03-09 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP