Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
apropå alla krig och konflikter runt vår jord


vi finns än illa sedda


Varför behandlas vi olika
för att vi är olika
vi använder olika språk
vi föddes ur en tidskapsel
steg i land på en främmande strand
landet var då täckt av grönt
och fruktträden dignade
hur vi än försöker blir vi aldrig jämlika
hur vi än ropar lyssnar Ingen
demokrati fanns i begynnelsen
där i nutiden finns patriarkatet
där brukar militären hotfullt språkbruk
och munviga klättrar i trapetsen
När som helst kan vattnet
tränga in i luftfickan där vi lever
vi kan vara illa sedda
men vi finns ändå

kölden tilltar bland de utsatta
de skyler sig med gårdagens
papperstidning
visst är det tragiskt
tala inte om förlorade kroppsdelar
krig räknas i världsdelar

glöm inte allt som föds ur kargaste jord
sjunger med okuvlig tunga





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-03-10 09:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP