Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NÅGOT OM ÅNGERBRANSCHEN

Alla dessa sumpade missar... Det finns missade möjligheter vilka kunde ändrat mitt liv till dels mer fördelaktiga ekonomiska vinningar och dels mer personliga "vinster" med förhållanden. Samt viktigast av allt för mig är de missade chanser jag haft till ett mer positivt produktivt utflöde. Där ingår även en vinst i det inre.

Minns när jag vid sjutton år bestämde mig för att skriva en bok. Allt var ordnat med tid och energi framför skrivmaskinen. Sätter i pappret och börjar knattra ner lite ord och då ringer det på dörren. Två av mina vänner står utanför och vill att vi ska dra runt lite, de har mindre liv än jag och behöver mig med för sina diverse psykologiska inre behov. Så jag suckar och tittar på skrivmaskinen och drar med ut. Sedan kunde jag inte bygga upp att ta själva initiativet till litterärt skrivande igen på flera år.

Vi är ju nu på en "skrivarsajt" så låt mig gräva efter mer ånger med mina skriverier. Det finns en drös med förlorade manus, vilka jag borde ha sparat och piffat upp vid tillfälle. Det är verkligen inte gratis att skriva. Känner ånger över att ett par manus brändes upp, tillsammans med diverse intressanta studier och noteringar.

Har även gjort missar i tjugoårsåldern vad det gäller tre lägenheter vilka omvandlades till bostadsrätter, vilket jag undvek att köpa. Ett par andra liknande missar om att köpa in mig i företag och andra möjligheter vilka visade sig bli framgångsrika, vilket jag anade. Men, jag hade andra målsättningar vilka låg som en slöja över att ta chanser.

På ett mer personligt plan så ångrar jag att jag dumpade en flickvän jag borde fortsatt med. Även någon annan miss åt det hållet kan jag ibland gräma mig över. Till ingen nytta. Det går inte att ändra.

Ångrar även missade fynd på auktioner vilka skulle gett en bra slant. Finns en handfull sådana irriterande händelser i modern tid. Ångrar mina små felköp mindre, eller inte alls, av någon psykologisk anledning. En falsk målning och en falsk klocka ligger fortfarande hemma till ingen glädje för mig.

Ångrar att jag fortfarande bär på värdelöst vetande angående diverse skräpkultur från ungdomens dagar. Ångrar några förflugna ord. Ångrar att jag skrev detta mindre begåvade tjafs och dalt just nu. Men, det finns en bakomliggande anledning i att köpa tid och ork till en längre artikel imorgon.

Ånger biter inte speciellt hårt i mig. Oavsett vad det är.
Det är mer irriterande än någon slags räknad förlust.

Vill inrikta mig mer på det kommande jag inte ska ångra.

Allt är ändå erfarenheter med något slags värde.




Prosa (Kortnovell) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2024-03-18 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP