Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Periodvis tappar vi blicken på Verkligheten och bygger upp falsarier


När Gudsbilden Spricker

Dessa beskrivningar är bläckord tryckta på papper ,
bevarade genom århundraden.

Är inte bilden av Dig fullständig?

När jag får grepp om bilden och håller fast vid den ,
faller orden ner till en hög av aska.

Förundrad står jag kvar, länge , och
bygger ett litet altare i minnet av Dig.

Ett religiöst mönster påbörjas med tiden
och jag känner mig nöjd av bönerna ,
lovsången och bibeltexterna.

Den inre rösten manar till bön.
En lätt knackning på axeln.
Jag vänder mig om och här står Du ,
urtidens Gud ,
närmare mig än mitt eget jag.




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-03-20 09:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP