Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minikåseri


Personligen (6)

 

 

 

Eftersom min personliga filosofi är att det finns en mening med allt som sker och att ingenting händer av en slump, tror jag också att energin (gudomlig/andlig eller ej) som skapar allt som finns i våra medvetanden också har en plan för hela sin skapelse, inklusive var och en av oss. Som bara denna skapande energi har full koll på. Det säger sig självt att vi kan påverka denna plan lika lite som vi kan påverka vädret. Lite poetiskt kan man beskriva det som att var och en av oss har en sida eller möjligtvis ett kapitel var i Livets Bok.

Dock finns det en sak som vi kan påverka och det är hur vi själva väljer att agera och interagera på de äventyr planen bjuder oss på. Vi har alla en egen fri vilja att välja de tankar som lyfter oss eller de tankar som sänker oss känslomässigt. Och ansvaret för det valet har vi själva. Till 100 %

Jo, en sak till som gör att denna filosofi är så rätt för mig är att jag tror att livsenergin,  liksom all energi är evig. När den lämnar den fysiska kroppen upptas kroppen i den eviga livscykeln och blir mat för miljontals micro-organismer, ("död" är ett icke-ord som människan skapade en gång som förklaring på något den inte förstod), medan  livsenergin, ja vad den hamnar och vad som händer där kan vi ju bara spekulera i. Personligen är jag övertygas om att det blir ett spektakulärt äventyr.

 

 

 

@EFM




Övriga genrer (Kåseri) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-20 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP