Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten bjuder in till reflektion över mänskliga egenskaper om sann styrka


Något om mänsklig styrka och svaghet



När du är stark ,
lever du ut din styrka.
I styrkan finns svaghet ,
en ovilja att dela.

Varför denna ovilja?
Våga växla upp till förståelse ,
och inse att sann styrka ligger
i sårbarhetens närvaro.

När du är svag ,
lever du i din svaghet.
I svagheten finns kraften
att dela med sig.

Att vara sann mot sig själv
är att vara en del av mänskligheten.
Vi är inte 'bara' människor ;
vi är människor.




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-21 11:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
En djup text med existentiell och psykologisk ton. Att kunna visa sin svaghet är styrka, anser jag och även du. Och småforskar man på integritet och social kompetens så nämns också förmågan att visa sig sårbar. Sedan behöver det ju inte bli själslig striptease....om man inte går i terapi vill säga.
2024-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP