Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(2010 11 20) Texten är förstås ett utkast till en novell som påbörjades, men så gick luften ur där i slutet av året och om texten någonsin fortsätter, det blir överraskande mig.


God regi handlar om bra tajming (i ej efterfr repris)




(Ursprunglig ingress i dess helhet)
Bilden föreställer en tidig ursprungsversion av mitt rymdskepp. (2010 11 20) Texten är förstås ett utkast till en novell som påbörjades, men så gick luften ur där i slutet av året och om texten någonsin fortsätter, det blir överraskande mig.




Jag var ute i mitt rymdskepp i kosmos en dag då jag
nödlandade på en till synes övergiven planet med ett
ökenliknande landskap. Jag såg blott en bosättning.
Den förstördes dock

då jag landade planerat för nödvändiga reparationer.
Det skulle dock visa sig att mitt första antagande var fel.
Då jag gick att leta efter vatten och gick uppför en sorts
kratersluttning fick jag

på dess andra sida syn på ett skådespel jag inte väntat
mig så långt hemifrån. Det visade sig pågå ett krig på
andra sidan. Kriget regisserades av att det var en film-
inspelning. Dock visade det

sig vara en B-film varför den fångade just mitt intresse.
Dess effekter utgjordes av en handling som gjorde skåde-
spelarnas prestationer till något alldeles extra. Då man
som skådespelare blir skjuten

på film gäller det att ta ett steg eller två framåt i tomma
luften för att därefter kasta sig bakåt så långsamt man
bara kan för att kameran skall hinna fånga upp rörelsen
och den som ser filmen

skall då se det som ett filmtrick. Med en låg budget för
att färdigställa filmen har man inte råd med den sortens
trick som är mer vanliga i filmer med stor budget. Bolag
med liten budget kan då


(Där gick luften ur mig och texten har legat
i utkast sedan den där som ödesdigra dagen,
tjugonde november 2010. Ty det är mera lätt
att påbörja en text än att sluta skri)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 1 gånger
Publicerad 2010-11-20 18:45




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-03-26 13:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP