Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om påskens budskap


En bro till förändring



Fångad i ett spindelnät,
trådar så fina,
vävs osynliga,
falska och bedrägliga mönster,
till fallets skador.

I mänsklighetens barndom skedde
en katastrofal olycka,
med hela mänskligheten inblandad.

Ännu idag påverkar olyckans
sviter människornas vardag,
precis som ett sund som skiljer två länder åt.

Vid detta sund byggdes en fantastisk bro,
likt Ölandsbron.
Arkitekten och byggherren skapade
en stark och stabil bro.

Nu vid påsktid påminns vi om bygget
som gjordes för 2000 år sedan.

Jesu död och uppståndelse städar bort spindelnätet,
skapar nytt liv och
nya mönster.




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-26 06:51



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
En tidlös konstruktion som är evig….
2024-03-26

  Anya VIP
Fint. Tycker om.
2024-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP