Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En berättelse ur åsnans perspektiv på påsken


Världens viktigaste åsna - en novis berättelse



I den snälla åsnans huvud blandas
tankarna där beställningen till resan
till Jerusalem var lite märklig.
Tacksam att ingen beställde mig via Uber.

Stående lugnt i stallet, hör jag min ägare tala om priset,
vilket jag alltid tycker är för billigt.
Ja, just det, jag är sist i näringskedjan.

Det känns lite ovanligt för mig när en ung man,
som jag aldrig tidigare träffat,
klappar mig snällt och vänligt.

Ovant också att så mycket folk tittar på mig,
de jublar och tjoar med palmblad.
De får gärna fläkta mig hårt,
eftersom värmen och trycket från mannen
på min rygg gör mig mycket varm.

De skriker så högt ”Hosianna”,
det känns som huvudet ska spricka
Men det verkade vara en folkfest i alla fall.

På vägen hem undrar jag:
Vem var han?
Tyckte jag hörde Davidsson?

Verkar vara en speciell viktig person,
men skönt att vara hemma igen,
i min trygga vrå.




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-03-26 11:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP