Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en dag

 

 

ännu en dag har grytt

ingenting är nytt

samma eviga rutiner

inga glada miner

 

depressionen som ett täcke

får hålla sig i räcke

måste hålla ut till slut

inget kvar av krut

 

i mörka gropen kravlar

sitter bara och dravlar

tankar snurrar runt

bara en massa strunt

 

nä, upp och hoppa

som en loppa

vig och alert

vickar på sin stjärt

 

sitt inte och sura

du själv dig lurar

tänk på glada ting

det gör ingenting

 

allt som roar dig

som inte oroar dig

glada miner vill vi se

på det är du väl me´




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-27 09:42



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
Dikten kan kännas tvetydig, på ett sätt som kan skapa säkerhet omkring vad du vill ha sagt.
Jag tolkar sista delen som en ironisk komentar till klämkäcka komentarer till den som befinner sig i ett tillstånd ac depression...

Om den tolkningen håller, har dikten stark närvarokänsla och en autencitet som fångar, och ger dikten styrka !

Bygg på det ! ! !
2024-04-05

  Marita Ohlquist VIP
Sjung mitt hjärta, dansa min själ, jag vet att ni kan, ni har gjort det förut.
2024-03-27

  Kungskobran VIP
Från moll till dur
när jag har tur
från dur till moll
när jag saknar koll
vändningen är kärleken
din eviga vän

2024-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP