Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett komprimerat minne av ett krig


Vet du vad minnet av ett krig är ?
rädslan av att bli mördad vart
som helst springa och ta skydd
Rädda sig själv och de
som är nära en

Vet du vad ett annat minne av kriget är?
en helikopter som flyger redo att avfyra
och sprida skräck det spelar ingen roll
vad de träffar

mitt minne är oberoende
som en människa, skräcken
av tungt artilleri det är svårt att
glömma är att ta skydd bakom
tunna väggar

efterhand blir allt surrealistiskt
jag överlevde mirakulöst
som många andra
oskyldiga människor dog

rädslan av en traumatisk händelse
finns alltid i bakhuvudet alltid redo
att fly jag var ungefär åtta tio elva
femton arton år i ett krig

Utan räkna dem som försvann
under kriget

ett komprimerat minne av ett krig


©E Nordin




Fri vers (Fri form) av E Nordin VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-03-27 12:20



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
känns igen -
beskrivningen
stämmer med
egna minnen -
2024-04-01

  BenGust VIP
Sällan krig har vinnare.
Särskilt inte nu när också
världens miljö står på spel.
2024-03-30

  Eva Langrath VIP
Stark text som berör mig djupt. Jag har aldrig varit med om något krig men kan förstå att det sätter spår för resten av livet.
2024-03-28

    Sefarge VIP

Beaktansvärt levande utskrivet!
Jaa krigsminnen från tevesoffans
filmer är en sak.Det självupplevda
En helt annan upplevelse.
Själv har jag ärvda
berättelser från
släktled som
stupat i
krig.

2024-03-28
  > Nästa text
< Föregående

E Nordin
E Nordin VIP