Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I timmarna innan hans död följer vi Jesus på hans vandring genom själens mörkaste natt – en tid av ångest, kamp och tvivel.


När Himlen Tystnar får Ångesten ett Ansikte


Skärtorsdagen får ångesten ett ansikte:
ett sargat ansikte;
ett tårat ansikte;
en blick fylld av lidande

Jesus ber om att slippa denna vånda,
denna olust,
men väljer av kärlek fullfölja sitt ärende

Den intensiva kampen ger honom ångest,
och svetten föll som blodstänk på marken

På Skärtorsdagen speglar
vi vår sanna mänsklighet i Jesu ansikte




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2024-03-28 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP